Påskrulltårta med citronglasyr
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Påskrulltårta med citronglasyr

Påskrulltårta med citronglasyr

6–8 portioner | med ricottafyllning

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Bakning är en perfekt aktivitet att ägna sig åt under påskhelgen och med vår färdiga bakmix har du helgens fika redo på nolltid. Vi gräddar vår färdiga sockerkakssmet och blandar en krämig fyllning med ricotta, smör och florsocker. Sedan toppar vi vår rulltårta med citronglasyr och rostade hasselnötter.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

2 st

Citron

200 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

100 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

Ingår inte i din leverans

4 msk

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)8039 kJ
Energi (kcal)1921 kcal
Fett105.6 g
varav mättat163 g
Kolhydrater204.7 g
varav socker56.4 g
Protein183 g
Salt183.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Grädda smet
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft). Bre ut kakmixen på en plåt med bakplåtspapper till en rektangel med 5 cm avstånd till kanten. Grädda i ugnen i 10–11 min.

Ta ut kakan ur ugnen och placera den med bakplåtspappret på ett ugnsgaller. Ringla över citronsaft [4 msk] och låt svalna under en fuktig kökshandduk i 10–15 min.

TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Se till att kökshandduken är fuktig, inte våt.

Bre på fyllning
2

Smält smör [4 msk] i en liten kastrull.

Lägg ricotta i en stor skål och häll långsamt i smält smör under omrörning. Tillsätt florsocker [4 msk] och vispa tills slätt.

Bre ricottakräm på den lätt svalnade kakan. Rulla försiktigt ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret, starta från kortsidan.

Pressa ihop rulltårtan och skär av kanterna för att jämna till dem.

Rosta hasselnötter
3

Grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Blanda resterande florsocker och citronsaft [2 msk] i en liten skål.

TIPS: Tillsätt mer citronsaft om glasyren är för tjock.

Servera
4

Bre glasyr på rulltårtan och toppa med hasselnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image