topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Morotskaka

Morotskaka

6-8 portioner | med limeglasyr och rostade valnötter

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Vem kan motså en härligt saftig morotskaka? Med vår färdiga bakmix svänger du ihop smeten på nolltid, och sedan är det bara att låta ugnen göra jobbet. Blanda en enkel glasyr med färskost, florsocker och lime och toppa med hackade, rostade valnötter. Perfekt som efterrätt eller extra lyxig fika.

Allergener:
Nötter
Mjölk
Vete
Mandel
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

1 st

Lime

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

150 g

Färskost

(Innehåller Mjölk)

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Kanel (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6087 kJ
Energi (kcal)1455 kcal
Fett68.7 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater181.5 g
varav socker33.1 g
Protein21.4 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Förbered morot
1

Värm ugnen till 190°C/170°C (varmluft).

Riv morot (oskalad) grovt.

TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.

Baka kaka
2

Blanda bakmix, kanel [1 tsk] och morot i en skål. 

Häll smeten i en rund bakform (20-22 i diameter) med bakplåtspapper, och platta till med en stekspade. 

Baka i 30-35 min. 

TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig. 

Gör limeglasyr
3

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 5 min, eller tills gyllene.

Grovhacka rostade valnötter.

Halvera lime.

Blanda färskost, florsocker och limesaft [2 tsk] i en medelstor skål.

Servera
4

Låt kakan svalna innan servering. 

Bre limeglasyr på kakan och toppa med valnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image