topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Getostbruschetta

Getostbruschetta

2 portioner | med karamelliserad lök

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Förrätt, snack eller tillbehör – oavsett när du bestämmer dig för att servera vår getostbruschetta garanterar vi att du inte blir besviken. Vi rostar ciabatta med getost spröd och gyllene i ugnen och toppar med honung, karamelliserad lök och valnötter – en perfekt kombo av sött och salt!

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Rödlök

25 g

Honung

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2645 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett25.1 g
varav mättat10 g
Kolhydrater76.9 g
varav socker15.9 g
Protein20.6 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera ciabatta två gånger, till trekanter.

Grovhacka valnötter.

Karamellisera lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk], socker [1/2 tsk], salt [1/4 tsk] och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.

Rosta ciabatta
3

Under tiden, placera ciabatta på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.

Bre getost på ciabatta och krydda med en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, tills gyllene.

Servera
4

Ringla honung över getostbruschetta och toppa med karamelliserad lök och valnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image