Kryddiga sötpotatispommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga sötpotatispommes

Kryddiga sötpotatispommes

2 portioner | med lime- & korianderaioli

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Du kan enkelt och snabbt göra krispiga och fantastiskt goda sötpotatispommes hemma. Vi blandar pommes med ströbröd, olivolja och Panamat och rostar dem gyllene. Sedan serverar vi dem med en syrlig dippsås på aioli, lime och koriander som blir ett perfekt komplement till sötpotatisen.

Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

4 g

Panamat

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2505 kJ
Energi (kcal)599 kcal
Fett40.6 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater48.5 g
varav socker3.6 g
Protein6.6 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis i tunna pommes.

Rosta pommes
2

Blanda sötpotatis, olivolja [2 msk], ströbröd, Panamat, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 20–30 min, eller tills mjuka. 

Gör lime- och korianderaioli
3

Under tiden, hacka koriander grovt.

Halvera lime.

Blanda aioli, koriander, limesaft [1/2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Lägg pommes i en stor skål.

Servera med lime- och korianderaioli.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image