topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kanel- och chokladkaka

Kanel- och chokladkaka

6-8 portioner | med granatäpple och pistagenötter

Med vår färdiga bakmix är det enkelt att känna sig som en proffsbagare i köket och skämma bort hela familjen med en supersmarrig dessert. Denna kanel- och chokladkaka blir extra lyxig tack vare chokladknapparna som rörs ner i smeten och toppas med ett tunt lager florsocker, grovhackade pistagenötter och granatäpplekärnor.

Allergener:
Nötter
Gluten
Mjölk
Vete
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 st

Granatäpple

600 g

Chokladkaksmix

(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Senap, Soja)

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Kanel (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6813 kJ
Energi (kcal)1628 kcal
Fett68.7 g
varav mättat23.4 g
Kolhydrater225.4 g
varav socker161 g
Protein24.3 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Cake tin (24cm ø)

Instruktioner

Blanda smet
1

Värm ugnen till 190°C/170°C (varmluft).

Blanda kakmix, kanel [1/2 tsk] och chokladknappar i en skål.

Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper, och platta till med en slickepott. 

TIPS: Vi rekommenderar att låta smeten vila i kylskåp i ca 30 min.

Baka kaka
2

Baka i ugnen i 30–35 min. 

TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig. 

Förbered topping
3

Under tiden, grovhacka pistagenötter.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
4

Låt kakan svalna innan servering.

Pudra över florsocker med en sil.

Toppa med pistagenötter och granatäpple.

Servera resterande pistagenötter och granatäpple vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image