topBanner
Hemlagade tortillachips

Hemlagade tortillachips

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

Följ med hem till Pancho Villas enkla middagsbord och smaka en revolutionerande god måltid som du lagar på nolltid. När du dippar de bönfyllda tortillachipsen i guacamole kommer dina smaklökar att kapitulera utan diskussion.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
1
2
3
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
1
2
3
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gul paprika

1 paket

Svarta bönor

4 g

Hello Mexico kryddmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Chili

1 st

Avokado

1 st

Lime

2 st

Tomat

1 påse

Koriander

½ st

Rödlök

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

4 st

Tortillabröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 burk

Finkrossade tomater

Ingår inte i din leverans

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2966 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett24 g
varav mättat8 g
Kolhydrater73 g
varav socker18 g
Kostfiber23 g
Protein27 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft.Pressa vitlök.Kärna ur och skär paprika i 1 cm breda skivor.Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.Skär tortillabröden som en pizza så du får små nachos.

2

Fördela tortillabitarna över två bakplåtar med bakplåtspapper. Ringla (eller spraya) över olivolja, krydda med salt och peppar*. Vänd så att bitarna täcks. Baka i ugnen tills gyllenbruna, 6-8 min.Strö över mozzarella de sista 3-4 min av tillagningstiden, och baka tills osten har smält.TIPS: Håll ett öga på tortillabitarna i ugnen. Du vill att de ska vara krispiga men inte brända.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, paprika och Hello Mexico kryddmix i 5-6 min. Smaksätt med en nypa socker, salt och peppar.Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Låt sjuda i 5 min, eller tills vätskan har reducerats till hälften.

4

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].Dela lime i klyftor.Mosa avokado med en gaffel. Smaksätt sedan med juice från 1-2 limeklyftor, chili (stark!), en nypa salt och peppar.Blanda ordentligt - och voilà, guacamolen är färdig.

5

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers], tomat och koriander. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*.

6

Fördela nachosen mellan era tallrikar. Servera med bönröra, tomatsalsa, guacamole och limeklyfta.