HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Nudelsallad
topBanner
Asiatisk nudelsallad

Asiatisk nudelsallad

med stekt portobello och chili- och vitlöksolja

Är ni hungriga och vill ha mat på bordet i en fart, men utan att kompromissa med smak och utseende? Det hjälper vi gärna med, med detta enkla, men ytterst tilltalande recept på asiatisk nudelsallad. Vi steker portobello, rödlök och haricots verts och blandar med nudlar, asiatisk woksås och sesamfrön. Vi toppar med chili- och vitlöksolja, och serverar med krispig gurka.

Taggar:Under 650 kcalSnabbVegetariskVeganskMjölkfri
Allergener:SesamGlutenSulfiterVeteSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Portobello

150 g

Haricots verts

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 portionspåse

Koriander

1 g

Chili flakes

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

75 g

Asiatisk woksås

(InnehållerSesam, Gluten, Sulfiter, Vete, Soja)

125 g

Mie nudlar

(InnehållerGluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)574 kcal
Energi (kJ)2402 kJ
Fett26.99 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater67.59 g
varav socker16.5 g
Protein13 g
Salt4.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär svamp i 1 cm tunna skivor.

Ansa och halvera haricots verts.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök och svamp i 5-6 min, tills mjuka och lätt brynta.

Tillsätt haricots verts och hälften av vitlöken och stek i ytterligare 1-2 min.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

3

Tärna gurka i 2 cm stora bitar.

Plocka korianderblad.

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], chili flakes, resterande vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av sesamfrön i en liten skål, och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] till det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills de är mjuka.

När nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

5

Sänk till medelvärme när grönsakerna är stekta.

Tillsätt asiatisk woksås, resterande sesamfrön, nudlar, sparat kokvatten och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan. Rör om och sjud tills såsen har tjocknat något, 1 min. Ta av från värme.

6

Lägg upp nudelsallad i skålar.

Servera gurka i en liten skål.

Ringla en sked chili- och vitlöksolja över gurkan, och ringla resten över nudlarna.

Garnera med korianderblad.