Är ni hungriga och vill ha mat på bordet i en fart, men utan att kompromissa med smak och utseende? Det hjälper vi gärna med, med detta enkla, men ytterst tilltalande recept på asiatisk nudelsallad. Vi steker portobello, rödlök och haricots verts och blandar med nudlar, asiatisk woksås och sesamfrön. Vi toppar med chili- och vitlöksolja, och serverar med krispig gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Portobello
150 g
Haricots verts
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
1 portionspåse
Koriander
1 g
Chili flakes
10 g
Sesamfrön
(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)75 g
Asiatisk woksås
(InnehållerSesam, Gluten, Sulfiter, Vete, Soja)125 g
Mie nudlar
(InnehållerGluten, Vete)1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär svamp i 1 cm tunna skivor.
Ansa och halvera haricots verts.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök och svamp i 5-6 min, tills mjuka och lätt brynta.
Tillsätt haricots verts och hälften av vitlöken och stek i ytterligare 1-2 min.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Plocka korianderblad.
Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], chili flakes, resterande vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av sesamfrön i en liten skål, och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] till det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills de är mjuka.
När nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Sänk till medelvärme när grönsakerna är stekta.
Tillsätt asiatisk woksås, resterande sesamfrön, nudlar, sparat kokvatten och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan. Rör om och sjud tills såsen har tjocknat något, 1 min. Ta av från värme.
Lägg upp nudelsallad i skålar.
Servera gurka i en liten skål.
Ringla en sked chili- och vitlöksolja över gurkan, och ringla resten över nudlarna.
Garnera med korianderblad.