Visst ska vi ha fisk! Vi vågar nästan lova att hela familjen kommer att älska dessa underbart goda laxkakor som får oemotståndlig smak av en massa härliga ingredienser. Den finhackade laxen blandar vi med limezest, koriander, vitlök, ingefära, panko, ägg och en skvätt limejuice. Supergott tillbehör är stekt rödlök, morot och zucchini som blandas med nudlar, sataysås och sojasås. Ni kan inte räkna med några rester!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Lime
1 st
Rödlök
2 st
Morot
1 portionspåse
Koriander
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
50 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller: Senap)
½ g
Chiliflakes
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Riv en generös nypa limezest, och skär sen lime i klyftor. Halvera chili [1/2 , 2P] , kärna ur och finhacka. Skär morot (oskalad) i kvartar, och tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök. Finhacka koriander. Dutta laxen torr med hushållspapper, ta bort skinnet och skär lax i små bitar. TIPS: Ju mindre bitar du skär laxen i, desto bättre, så blandas den bättre med övriga ingredienser.
Blanda koriander (spara lite till garnering), vitlök, lax, panko, ägg* [1 | 2 ], en skvätt limejuice, salt* [½ tsk | 1 tsk], peppar*, hälften av ingefära och limezest i en stor skål. Blanda väl och forma till 2 laxkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.
Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek laxkakor i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan täckta med folie.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet. Koka i 1 min, eller tills de är 'al dente'. Spara lite nudelvatten [½ dl I 1 dl], häll av resten, och skölj nudlar i kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i samma stekpanna. Fräs rödlök, morot, zucchini och resterande ingefära i 2-3 min. Rör ner nudlar, sataysås, sojasås, nudelvatten, juice från en halv lime, och resterande limezest. Blanda väl. Krydda med salt*[1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.
Servera nudlar och grönsaker i djupa tallrikar. Toppa med laxkakor och garnera med resterande koriander och limeklyftor. Strö över chili.