topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chili-kyckling

Sweet chili-kyckling

med kålsallad och asiatisk majonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med kyckling som vi steker med vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja, och sen blandar vi den med sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vår sweet chili-kyckling med luftigt ris, kålsallad med asiatisk majonnäs, och färsk gurka.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Gurka

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Jasminris

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3081 kJ
Energi (kcal)736 kcal
Fett27.5 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker17 g
Protein42.5 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med Ginger Ninja och en nypa salt i 3-4 min under omrörning, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
3

Under tiden, tärna gurka i 2 cm stora bitar.

Blanda salladsmix, asiatisk majonnäs, en skvätt vatten och en nypa salt i en medelstor skål.

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme och rör ner sojasås [1/2 paket, 2P], sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk] med kyckling. Sjud i ytterligare 1 min, och ta sedan av från värme.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kyckling, sås, kålsallad och gurka. 

Krydda gurka med en nypa salt.