Saftig hamburgare på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig hamburgare på blandfärs

Saftig hamburgare på blandfärs

med löksky-glaze och pommes frites

Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med lök i en fantastisk sås. Perfekta tillbehör är hemmalagade pommes och krämig aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

250 g

Blandfärs

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300 g

Potatis

50 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1.5 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

¼ msk

Vetemjöl (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4169 kJ
Energi (kcal)996 kcal
Fett59.3 g
varav mättat21.4 g
Kolhydrater79.7 g
varav socker16.6 g
Protein33.8 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.

När det återstår 5 min av pommes tillagningstid, dela bröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. 

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het. 

Placera bröden direkt på den nu varma grillen med den skurna sidan neråt. Värm upp i 1-2 min. 

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Rör ner gurka i vätskan och ställ åt sidan. 

Häll av lagen innan servering. 

Stek biffar
3

Blanda blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person), lite större än hamburgerbröden då de krymper vid stekning. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Lägg över till en tallrik.

GRILLTIPS: Grilla biffar i 3-4 min per sida, eller tills brynta och genomstekta. 

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka löksky-glaze
4

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp stekpannan igen på medelvärme.

Tillsätt smör [11/2 msk | 3 msk] och lök, och stek i 5-6 min, eller tills löken är mjuk.

Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och blanda väl.  

Sjud i ytterligare 3-4 min, eller tills brynt och karamelliserat.

Tillsätt biffar
5

Strö vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] över löken, och rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och brunsås [1/2 paket, 2P].

Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze.

Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Servera
6

Bre lite aioli på bröd och toppa med biffar och löksky-glaze. 

Servera med picklad gurka, pommes och resterande aioli.