Mexikanska kycklingfajitas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska kycklingfajitas

Mexikanska kycklingfajitas

med frisk tomatsalsa och gräddfil

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Kycklingen får sin karakteristiska smak av att kryddas med sriracha och rökt paprikapulver och får sällskap i stekpannan av paprika och lök. Vi fyller våra varma tortillas med kyckling, en härlig tomatsalsa med koriander och en klick svalkande gräddfil som ger en fin kontrast till de heta kryddorna.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3221 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett29.1 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker15.3 g
Protein47.6 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
 
Grovhacka tomat.
 
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor. 
 
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
 
Riv korianderblad med händerna.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Tillsätt kyckling, paprika, lök, sriracha [½ paket, 2P], Tex-Mex, rökt paprikapulver och en nypa salt. Stek i 4–5 min, tills brynt och genomstekt. Rör då och då.
 
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
 
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda salsa
3

Blanda tomat, koriander, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
 
Medan kyckling steks, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Fyll tortillas med kyckling, grönsaker och salsa.
 
Toppa med gräddfil.