topBanner
Massaman curry med jordnötter

Massaman curry med jordnötter

Använd din överblivna potatis till att laga en virvlande Massaman Curry med knapriga jordnötter som kommer att förvandla ditt kök till en kulinarisk tyfon. 56% av oss får potatis över under julen - ge den nytt liv samtidigt som du minskar matsvinnet.

Taggar:Jul

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)0 kJ
Energi (kcal)0 kcal
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Kostfiber0 g
Protein0 g
Kolesterol0 mg
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Hacka rödlök och vitlök och skär sötpotatisen i tärningar om ca 3 x 3 cm.

3

Värm upp en stor kastrull. När grytan är varm, tillsätt olja och stek sötpotatis, rödlök och vitlök i ca 30 sek. Tillsätt currypasta och stek ytterligare 30 sek.

4

Häll kokosmjölken i pannan och tillsätt vattnet. Låt allt sjuda i 5 min. Skär samtidigt kycklingen i mindre kuber och tillsätt efter 5 min. Låt allt sjuda i ca 15-20 min.

5

Skär de kokta potatisarna i samma storlek som sötpotatisen och lägg i dem när det är 5 min kvar.

6

När curryn är klar, krydda med limejuice och fisksås. Garnera med jordnötter och koriander.