Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Skäm bort ett majfödelsedagsbarn med en läcker födelsedagstårta. Den här månaden har vi förberett en läcker chokladkaka toppad med rosa glasyr färgad av granatäpplejuice. Den är såklart toppad med ett stort hjärta av pistagenötter och granatäpplekärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Chokladkaksmix
(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Granatäpple
50 g
Florsocker
(Kan innehålla spår av: Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Häll kakmixen i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.
Baka i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, grovhacka pistagenötter.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Placera hälften av granatäpplekärnor i en sil över en liten skål och krossa dem för att få ut saften.
Blanda florsocker och granatäpplesaft [1/2 msk] i en liten skål.
TIPS: Tillsätt mer granatäpplesaft om glasyren är för tjock.
Låt kakan svalna före servering.
Bre glasyr på kakan och toppa med pistagenötter och resterande granatäpplekärnor på kakan.