Frukostbagel med prosciutto och tropiskt smoothiekit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frukostbagel med prosciutto och tropiskt smoothiekit

Frukostbagel med prosciutto och tropiskt smoothiekit

2 portioner | Frukost i två dagar (OBS! Ägg medföljer ej)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår. Finns det något härligare än en riktigt god och lyxig helgfrukost? En Croque Madame är en fransk klassiker som helt enkelt består av en varm macka med ost, skinka och ett stekt ägg. Vi lagar den med bagels och prosciutto och tillsätter rucola för en grön och krispig touch – en perfekt start på helgen! Dröm dig bort till tropiska länder med denna fantastiska smoothie, som garanterat ger dig en kickstart på dagen. Vi gör vår tropiska smoothie med mango, avokado, ananas, kokosmjölk och yoghurt. Det räcker till 2 stora glas – perfekt om du vill förgylla morgonstunden för någon du tycker om.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Korn
Gluten
Sesam
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Prosciutto

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

40 g

Rucola

2 st

Mango

1 st

Apelsin

1 st

Avokado

1 burk

Ananasskivor

250 ml

Kokosmjölk

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5247 kJ
Energi (kcal)1254 kcal
Fett60.8 g
varav mättat35.9 g
Kolhydrater129.3 g
varav socker65.9 g
Protein42.3 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela på bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.  

Tillsätt ost och prosciutto
2

Under tiden, skölj rucola.

Blanda mornaysås och grov senap i en liten skål. Bre mornaysås på färdigrostade bagelhavlor. Toppa undre halvan med prosciutto och finriven ost.

Rosta i ytterligare 4–5 min, tills osten har smält och prosciutton är krispig. 

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek ägg [2 st] tills vitan är fast och du är nöjd med gulans konsistens, 4–6 min.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
3

Lägg upp bagels på tallrikar.

Toppa med ägg, rucola och den övre bagelhalvan.

Förbered frukt
4

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i bitar.

Ta upp ananasskivor och spara saften till senare.

Gör smoothie
5

Tillsätt mango, apelsin, ananas, avokado, kokosmjölk och yoghurt till mixern.

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: 1) Tillsätt ananassaft om du föredrar en sötare smoothie. 2) Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Servera smoothie
6

Servera smoothie i 2 glas.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image