Kinesiskt hoisinglaserat anklår
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesiskt hoisinglaserat anklår

Kinesiskt hoisinglaserat anklår

med ponzu-gurksallad och och asiatisk slaw

Anka med hoisinsås är en populär rätt inom det kinesiska köket, och vi förstår varför! Det möra ankköttet och den sötstarka hoisinsåsen är en fantastisk smakkombination – perfekt när du vill lyxa till det lite extra med en riktigt god helgmiddag. Medan anklåren ugnssteks kokar vi fluffigt ingefärsris och syltar morot i en limelag. Moroten får sällskap av pak choi och asiatisk majonnäs i en asiatisk slaw och vi svänger även ihop en kryddig gurksallad med ponzu, chiliflakes, koriander och sesamfrön. Sen är middagen serverad!

Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

430 g

Sous vide anklår, confiterat

10 g

Ingefärspasta

1 st

Gurka

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Koriander

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

1 st

Morot

½ st

Lime

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4169 kJ
Energi (kcal)996 kcal
Fett49.4 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker16.2 g
Protein55 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Ugnsstek anka
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper, med skinsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och tillaga i ugnen i 30 min.

Bre hoisinsås på anklår när det återstår 5 min av tillagningstiden.  

Koka ingefärsris
2

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta morot
3

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda morot, salt [1/4 tsk |1/2 tsk], socker [1/4 tsk |1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål och ställ åt sidan.

Blanda gurksallad
4

Grovhacka gurka och koriander.

Blanda gurka, ponzudressing, chiliflakes [1/2 paket, 2P], koriander, sesamfrön och en nypa salt i en medelstor skål.

Grovhacka pak choi.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör asiatisk slaw
5

Vänd ner pak choi och asiatisk majonnäs i skålen med morot precis innan servering.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp anklår på tallrikarna.

Servera med gurksallad och asiatisk slaw.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image