Upp- och nervänd ananaskaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Upp- och nervänd ananaskaka

Upp- och nervänd ananaskaka

6–8 portioner | med kokos och crème fraiche

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Upp- och nervänd ananaskaka är ytterst populärt i USA och kännetecknas av ananasskivorna i botten, vilket ger ett vackert blickfång när man vänder den färdiga kakan. Vi strör rostad kokos på kakan och så är den redo att avnjutas.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

2 burk

Ananasskivor

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6176 kJ
Energi (kcal)1476 kcal
Fett75.8 g
varav mättat29.9 g
Kolhydrater172.2 g
varav socker21.2 g
Protein19.6 g
Salt1.9 g

Köksredskap

9x13" Baking Dish

Instruktioner

Rosta kokos
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Häll av vätska från ananas och torka av skivorna med hushållspapper.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Rosta kokos tills gyllene, 2–3 min. Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.

Förbered kaka
2

Lägg bakplåtspapper i en rund bakform (20–22 cm i diameter) och strö över socker [1 tsk].

Placera ananas i ett lager i formen.

 

Grädda kaka
3

Blanda kakmix och hälften av kokos i en stor skål.

Häll kakmix över ananas och platta till med en slickepott.

Grädda i ugnen i 30–35 min.

TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.

Servera
4

Vänd kakan på en tallrik, så att man kan se ananasen.

Strö resterande kokos över kakan.

Servera med crème fraiche.