Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Rädisor
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
40 g
Sweet chilisås
½ st
Lime
2 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär rädisor i kvartar.
Riv morot (oskalad).
Grovhacka pak choi.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi, sesamfrön, en nypa salt och peppar i 2–3 min, eller tills mjuk.
Ställ åt sidan i en skål.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja om det behövs.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Blanda rädisor, morot, kokta nudlar, sojasås, en skvätt limesaft, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Lägg upp nudelsallad på tallrikar.
Toppa med pak choi och fisk och ringla över sweet chilisås.