Asiatisk-inspirerad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirerad öring

Asiatisk-inspirerad öring

med nudelsallad och sweet chilisås

Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Fisk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Rädisor

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

150 g

Mie nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

40 g

Sweet chilisås

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3029 kJ
Energi (kcal)724 kcal
Fett32.4 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater71.3 g
varav socker18.1 g
Protein36 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär rädisor i kvartar.

Riv morot (oskalad).

Grovhacka pak choi.

Halvera lime [1/2 st, 2P].  

Stek pak choi
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi, sesamfrön, en nypa salt och peppar i 2–3 min, eller tills mjuk.

Ställ åt sidan i en skål.

Koka nudlar
3

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek fisk
4

Under tiden, torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja om det behövs.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda nudelsallad
5

Blanda rädisor, morot, kokta nudlar, sojasås, en skvätt limesaft, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp nudelsallad på tallrikar.

Toppa med pak choi och fisk och ringla över sweet chilisås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image