Tropisk familiebrunch | kit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tropisk familiebrunch | kit

4 portioner | med mangopannkakor och avokadotoast

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad tropisk brunch. Vi gör spröd toast som vi toppar med avokadomos med citron och rostade cashewnötter. Och så gör vi pannkakor som vi toppar med yoghurt, mango med lime, rostat kokos och sirap. Vi skämmer även bort familjen med syrlig yoghurt toppad med hackad ananas.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme
45 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Avokado

½ st

Citron

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

450 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Mango

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Lime

100 g

Sirap

1 burk

Ananasskivor

40 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 2)

2 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)9242 kJ
Energi (kcal)2209 kcal
Fett94.1 g
varav mättat45.8 g
Kolhydrater272 g
varav socker138.1 g
Protein49.6 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft). 

Skär bröd i 1,5 cm skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt, och baka i ugnen i 6-8 min, tills spröda.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm bitar.

Halvera lime.

Blanda socker [2 tsk], vatten [1 msk], en stor skvæt limejuice och mango i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Gör pannkakor
2

Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Häll ut smet till 8-10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS:  Använd mer smör vid behov. Håll pannkakorna varma i ugnen tills servering på 100°C/80°C (varmluft).

Gör avokadotoast
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 2-3 min, tills lätt bryntl. Ställ åt sidan i en skål.

Krossa cashewnötter direkt i påsen med en kavel, tills grovt krossade. Rosta cashewnötter i 3-4 min, tills gyllene.

Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.

Mosa avokado, limesaft [2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Bre avokadomos på bröd, og krydda med en nypa peppar.

Häll av ananasjuice, och grovhacka ananas. 

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.

4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med lite yoghurt [1 paket], mango, kokos och sirap. 

Topp avokadotoast med cashewnötter.

Häll resterande yoghurt i glas och toppa med ananas.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image