Fransk chèvre chaud-sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk chèvre chaud-sallad

Fransk chèvre chaud-sallad

2 portioner | med getostbaguette

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chèvre chaud – som helt enkelt betyder ”varm getost” – är en fransk klassiker och en vanlig lunchrätt på Paris bistror. Du svänger enkelt ihop denna smarriga rätt i ditt eget kök. Vi rostar baguette med getost och serverar den med honungsdoppade valnötter över en sallad med päron och balsamvinäger.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Salladsmix

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 st

Päron

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Honung

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2369 kJ
Energi (kcal)566 kcal
Fett30 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater55.5 g
varav socker19.6 g
Protein17.1 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela baguette på längden och sedan på hälften för att få 4 bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Bre på getost och krydda med en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene.

Blanda sallad
2

Blanda balsamvinäger, olivolja [1/2 msk] och socker [1/2 tsk] i en stor skål.

Skölj salladsmix och halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Vänd ner salladsmix och päron i skålen med dressing.

Förbered valnötter
3

Grovhacka valnötter och blanda dem med honung i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp sallad i skålar.

Toppa med getostbaguette och honungsvalnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image