Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Fattiga riddare, eller French toast som de också kallas, är den ultimata lyxfrukosten. Fluffigt briochebröd doppas i en smet på ägg och matlagningsgrädde och steks gyllenbruna och frasiga. Vi serverar dem med en klick yoghurt, hallonsylt och honungsrostade pistagenötter och hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 g
Hallonsylt
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
100 g
Honung
2 st
Ägg (steg 1)
1 msk
Smör (steg 3)
Skär varje briochebröd i 4 skivor.
Vispa ihop ägg [2 st] och matlagningsgrädde i en stor djup tallrik.
Tillsätt briocheskivor och vänd dem försiktigt.
Ställ åt sidan i smeten i 10 min.
Under tiden, grovhacka pistagenötter och hasselnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta nötter, hälften av honung och en nypa salt i 3–4 min, eller tills det bubblar och nötterna är täckta.
Lägg över på ett bakplåtspapper för att svalna.
Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja och smör [1 msk] på medelhög värme.
Tillsätt briocheskivor när smöret har smält och stek dem i omgångar i 2–4 min, eller tills gyllene.
Lägg upp fattiga riddare på tallrikar och ringla över resterande honung.
Servera med en klick yoghurt och hallonsylt och toppa med honungsrostade nötter.