Amerikanska pannkakor med choklad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska pannkakor med choklad

Amerikanska pannkakor med choklad

4 portioner | med vispad citronricotta

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Amerikanska pannkakor till helgfrukost – finns det något lyxigare? Det skulle väl vara pannkakor med extra allt – chokladknappar som får smälta i smeten, vispad ricotta med citron att toppa med, citronsirap att ringla över och rostad kokos som pricken över i. Detta recept ger dig garanterat en god start på dagen.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

200 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

1 st

Citron

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

100 g

Sirap

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 1)

5 dl

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6447 kJ
Energi (kcal)1541 kcal
Fett64.6 g
varav mättat38.3 g
Kolhydrater197.1 g
varav socker94.8 g
Protein37.3 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek pannkakor
1

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Vispa vatten [5 dl], pannkaksmix och chokladknappar i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100  °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Gör citronsirap
2

Halvera citron.

Blanda sirap och citronsaft [1 msk] i en liten kastrull på medelhög värme.

Sjud, rör om då och då, tills blandning tjocknar, 8–10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Vispa ricotta
3

Vispa ricotta och citronsaft [1 msk] i en medelstor skål tills slätt och fluffigt, ca 30 sek.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med vispad ricotta.

Ringla över citronsirap och rostad kokos.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image