Frukostbagel med prosciutto & tropisk smoothie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frukostbagel med prosciutto & tropisk smoothie

Frukostbagel med prosciutto & tropisk smoothie

2 x 2 portioner | frukost i två dagar

Snabba och smarriga recept som är perfekta för brunch i två dagar. Innehåller receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för två måltider för två personer. Vår version av klassikern croque madame består av bagels med prosciutto, ost och rucola och förgyller verkligen morgonstunden. Och med en vitaminpackad smoothie får du garanterat en kickstart på dagen. Vi gör vår tropiska variant på bland annat mango, ananas, kokosmjölk och yoghurt.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Mjölk
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1 st

Avokado

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

50 g

Prosciutto

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Ananasskivor

40 g

Rucola

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Mango

1 st

Apelsin

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4351 kJ
Energi (kcal)1040 kcal
Fett48.3 g
varav mättat26.6 g
Kolhydrater108.3 g
varav socker45.1 g
Protein37.6 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela på bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.

Tillsätt ost och prosciutto
2

Under tiden, skölj rucola.

Blanda mornaysås och grov senap i en liten skål.Bre mornaysås på färdigrostade bagelhavlor.Toppa undre halvan med prosciutto och finriven ost.

Rosta i ytterligare 4–5 min, tills osten har smält och prosciutton är krispig.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek ägg tills vitan är fast och du är nöjd med gulans konsistens, 4–6 min.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
3

Lägg upp bagels på tallrikar.

Toppa med ägg, rucola och den övre bagelhalvan.

Förbered frukt
4

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i bitar.

Ta upp ananasskivor och spara saften till senare.

Gör smoothie
5

Tillsätt mango, apelsin, ananas, avokado, kokosmjölk och yoghurt till mixern.

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: 1) Tillsätt ananassaft om du föredrar en sötare smoothie. 2) Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Servera smoothie
6

Servera smoothie i 2 glas.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image