Cajunkryddad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad kycklingfilé

Cajunkryddad kycklingfilé

med rostad 'buffalo'-potatis och rökt majonnäs

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Rökt paprikapulver

400 g

Småpotatis

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

½ st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2546 kJ
Energi (kcal)609 kcal
Fett23.9 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater51 g
varav socker15.4 g
Protein42.2 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet.

Krydda med salt och peppar, täck med lock och sätt åt sidan.

Förbered råvaror
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Halvera jalapeno på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Häll av majs.

Tillaga kyckling
3

Krydda kyckling med salt och Ay Cajun-ba.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Placera färdigkokt potatis på en ny plåt med bakplåtspapper. Krossa försiktigt med en gaffel, ringla över en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Placera paprika, rödlök och majs på samma bakplåt. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i 10-12 min, tills potatis är gyllene. Bland ihop potatis och grönsaker på plåten när de är färdiglagade.

Blanda rökt majonnäs
5

Blanda majonnäs, rökt paprikapulver och en skvätt vatten i en liten skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

6

Lägg upp cajunkryddad kyckling, rostade grönsaker och 'buffalo'-potatis på tallrikar.

Ringla rökt majonnäs på potatis och garnera potatis med jalapeno.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.