Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Älskar du också kombinationen choklad och apelsin? Då kommer det här receptet inte att göra dig besviken! Vi blandar den färdiga bakmixen med chokladknappar, och medan kakan sköter sig själv i ugnen förbereder vi toppingen – apelsinglasyr, apelsinskivor och grovhackade, rostade hasselnötter. Sedan är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
2 st
Apelsin
50 g
Florsocker
(Kan innehålla spår av: Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
600 g
Chokladkaksmix
(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper.
Rör ner chokladknappar och platta till med en slickepott. Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta hasselnötter i ugnen i 4–6 min, eller tills gyllene.
Grovhacka hasselnötter.
Halvera 1 apelsin.
Blanda florsocker och apelsinsaft [1/2 msk] i en medelstor skål.
Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet. Skär sedan i tunna skivor, ta bort eventuella kärnor.
TIPS: Tillsätt mer apelsinsaft om glasyren är för tjock.
Låt kakan svalna innan servering.
Toppa med apelsinglasyr, apelsinskivor och hasselnötter.