
Miso-sweet chili planted-based meat
with crunchy veggies and noodles
Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Nudlarna får en söt och syrlig smak av att bli stekt med honung och soja. Nudlarna får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, mörotter och ingefära. Vi toppar härligheterna med lime, salladslök och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150 g
Mie nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
200 g
Wokmix
30 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
40 g
Sweet chilisås
½ g
Chili flakes
½ st
Lime
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Finhacka eller pressa vitlök. Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skär morot i 1 cm stora bitar. Grovhacka pak choi. Finhacka lök. Skiva salladslök tunt och separera de gröna bitarna från de vita.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Tillsätt nudlar och en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min eller tills nudlarna är mjuka. Spara 1-2 dl av kokvattnet innan du häller av resterande vatten* och sköljer nudlarna under kallt vatten.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot, lök, vit salladslök och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min. Tillsätt nötfärs och stek i 4-5 min eller tills brynt. Krydda med peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fördela nudlar och köttfärs i skålar. Garnera med rostade sesamfrön och grön salladslök.