Pulled pork-taquitos med enchiladasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled pork-taquitos med enchiladasås

Pulled pork-taquitos med enchiladasås

2 portioner | och limedipp

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du aldrig hört talas om taquitos? Det är en mexikansk rätt som består av en liten rullad tortilla med fyllning. Vår underbara variant innehåller pulled pork med cajunkryddor och enchiladasås. Vi serverar våra taquitos med en fräsch och krämig limedipp med crème fraiche.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lime

100 g

Enchiladasås

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3085 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett35.9 g
varav mättat15 g
Kolhydrater66 g
varav socker6 g
Protein33.8 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Small sauce pan

Instruktioner

Laga pulled pork
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull. Hetta upp kastrullen på medelvärme och sjud under lock i 10–12 min.

Tillsätt enchiladasås och använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Gör limedipp
2

Halvera lime.

Blanda crème fraiche, limesaft [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Gör taquitos
3

Fördela pulled pork på tortillas, rulla ihop dem stramt och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Grädda i 7–9 min, tills spröda och gyllene.

Servera
4

Servera pulled pork-taquitos med limedipp.