Muffins med hallonvirvel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Muffins med hallonvirvel

Muffins med hallonvirvel

6–8 portioner | med knaprig mandel

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Bjud familjen på en på en mysig fika – med vår färdiga bakmix svänger du ihop dessa smarriga muffins på nolltid. Vi toppar dem med hallonsylt i en fin virvel, stör över hackade mandlar som blir knapriga i ugnen och pudrar över ett tunt lager florsocker.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

1 g

Hallonsylt

80 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6913 kJ
Energi (kcal)1652 kcal
Fett76.4 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater205.1 g
varav socker54 g
Protein26.1 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Ugnsform

Instruktioner

Förbered muffins
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Grovhacka mandlar.

Placera ut 12 pappersformar i en muffinsform eller på en plåt. Fördela kaksmet i formarna.

TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.

Toppa muffins
2

Toppa muffins med en klick hallonsylt och använd en gaffel för att göra en virvel.

Strö över mandlar.

TIPS: Om du inte har pappersformar kan du smöra muffinsformen med 2 msk rumsvarmt smör.

Grädda muffins
3

Grädda muffins i mitten av ugnen i 18–22 min, eller tills gyllenbruna.

Använd en sil för att pudra florsocker över svalnade muffins.

TIPS: Använd en provsticka för att se om muffins är färdiga, om stickan är torr är de färdiga. 

Servera
4

Lägg upp muffins på en tallrik.