Skip to main content

Sverige till bords 2025

Läs hela rapporten här

Rapporten presenterar spaningar om vad som kommer att prägla svenskarnas kök under 2026.

Såsom:

1. Hemmet blir restaurangen

1. Hemmet blir restaurangen

2. Det afrikanska köken hamnar i rampljuset

2. Det afrikanska köken hamnar i rampljuset

3. AI blir din nya matlagningspartner

3. AI blir din nya matlagningspartner

4. Milliennials formar framtidens smakpalett

4. Milliennials formar framtidens smakpalett

Mat som millennials är nyfikna på att laga mer än snittet:

Mat som millennials är nyfikna på att laga mer än snittet:

Men det finns fler sätt svenskarna sticker ut:

Men det finns fler sätt svenskarna sticker ut:

Våra mest populära rätter

Köttbullar och potatismos med brunsås och syltad gurka
Grekisk nötfärsbiff med rostad potatis och hemlagad tzatziki
Honungs- och sojamarinerad kyckling med jordnötssallad och spröda pommes

“Det är fascinerande att se hur svenskarna verkligen utnyttjar matlagning som ett sätt att utforska världen. Vi är nyfikna, öppna och modiga i köket och det märks tydligt i jämförelse med andra länder,”

säger Karin Wenner, receptkreatör hos HelloFresh