
Morotskaka
6-8 portioner | med limeglasyr och rostade valnötter
Vem kan motså en härligt saftig morotskaka? Med vår färdiga bakmix svänger du ihop smeten på nolltid, och sedan är det bara att låta ugnen göra jobbet. Blanda en enkel glasyr med färskost, florsocker och lime och toppa med hackade, rostade valnötter. Perfekt som efterrätt eller extra lyxig fika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 st
Morot
1 st
Lime
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
150 g
Färskost
(Innehåller Mjölk)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, mandler, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
Ingår inte i din leverans
1 tsk
Kanel (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 190°C/170°C (varmluft).
Riv morot (oskalad) grovt.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.

Blanda bakmix, kanel [1 tsk] och morot i en skål.
Häll smeten i en rund bakform (20-22 i diameter) med bakplåtspapper, och platta till med en stekspade.
Baka i 30-35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 5 min, eller tills gyllene.
Grovhacka rostade valnötter.
Halvera lime.
Blanda färskost, florsocker och limesaft [2 tsk] i en medelstor skål.

Låt kakan svalna innan servering.
Bre limeglasyr på kakan och toppa med valnötter.