Hur kan vi hjälpa till?

Ingredienser

Var kommer er mat ifrån?

Vi tror att goda, färska ingredienser är en förutsättning för att laga god mat. Därför väljer vi våra leverantörer med stor omsorg. För ju bättre råvaror vi kan fylla din kasse med, desto roligare blir det för dig i köket.

All vår kyckling kommer från Sverige, och för att säkerställa djurens välfärd jobbar vi med European Chicken Commitment (ECC). Vår fisk är MSC, ASC eller GAP-certifierad. Och alla våra grönsaker, frukter och örter tillhör klass 1.

Våra grönsaker försöker vi alltid att köpa in lokalt under säsong. Det finns dock en del ingredienser som inte går att få tag på i Sverige eller helt enkelt smakar bättre någon annanstans. Dessa köper vi in från leverantörer som vi litar på till 100%. Som till exempel vår Angus-biff som du får när du beställer våra premium recept. Angus-biffen kommer från djur som betat fritt på Uruguays vidsträckta gräsmarker i hjärtat av Pampas.

Du kan läsa mer om våra leverantörer och ingredienser här.

Vilka ingredienser behöver jag ha hemma?

Vi antar att du har vissa basvaror hemma såsom smör, mjölk, ägg, mjöl, socker, olja, salt, peppar och ketchup. Dessa ingredienser är märkta med * på receptkortet.

Vi meddelar dig alltid vad du förväntas ha hemma innan vi levererar din matkasse så att du har tid att köpa till om du saknar något.

Hur håller jag ingredienserna färska?

Vi är stolta över våra färska ingredienser och jobbar hårt för att de ska hålla sig fina och goda hela vägen från våra leverantörer till din tallrik. Vissa ingredienser såsom finhackad kyckling och färsk sallad är dock känsligare än andra ingredienser och vi rekommenderar att du använder dessa först.

Ingredienser som mango och avokado förblir färska och goda genom att inte förvaras i kylskåpet. Du bör vara extra uppmärksam på deras mognad och förbereda dina måltider när din avokado och/eller mango är i toppform.

Håll dina morötter och gurkor i toppskick genom att ta ut dem ur påsen och förvara dem i grönsaksfacket längst ner i kylskåpet. Luftfuktigheten i grönsaksfacket ser till så att de håller sig fräscha och smakar gott. Kom ihåg att ställa in dina måltidspåsar i kylskåpet.

Vårt kött har alltid ett tydligt utgångsdatum och en del förpackas i vakuumförpackning. Eftersom vi inte använder kemikalier för att förlänga hållbarheten kan luft samlas inuti förpackningen vilket kan leda till en speciell lukt när du öppnar köttet. Detta är helt normalt och du kan utan problem äta köttet. Lukten försvinner vanligtvis 5-10 minuter efter det har packats upp.

Hur säkerställer ni kvaliteten på frukt och grönsaker?

Vi kompromissar aldrig med kvaliteten på våra frukter och grönsaker. Därför arbetar vi uteslutande med leverantörer som levererar frukt och grönsaker i klass I.

Du kan läsa mer om våra ingredienser här.

Ser ni efter allergier?

Alla våra ingredienser är märkta på våra kommande recept och vår ingrediens förpackning så att du kan se exakt vad som finns i dina recept för att välja ditt måltid.

Samtliga produkter paketeras separat och i förslutna behållare och du kan enkelt välja att inte använda en produkt i din maträtt.

Information om allergener på receptkorten anges inte för basvaror du bör ha hemma. Kontrollera gärna att basvarorna du har hemma passar dina allergier och kostbehov.

Behöver du hjälp? Vi finns här för dig.

Kontakta oss