Hur kan vi hjälpa till?

Allmänt

Hur funkar HelloFresh?

Hellofresh levererar allt du behöver för att laga riktigt goda middagar till din dörr - när det passar dig. Hos oss kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta ut middagar när som helst.
Välj fritt bland 35 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök. Eftersom alla ingredienser levereras i anpassade mängder går det enklare och snabbare att laga middagen - samtidigt som du slipper onödigt matsvinn.
Du kan alltid se alla kommande måltider utan att registrera dig eller ange betalningsinformation. Gå bara till veckans meny så ser du alla våra smaklökskittlande recept för flera veckor framöver.
Om du ska resa bort kan du enkelt hoppa över veckor eller pausa din prenumeration. Om du har valt att få kassen levererad lördag eller söndag behöver du göra ändringarna senast tisdag kl. 23:59 veckan innan. Om kassen kommer måndag eller tisdag är sista chansen för ändringar onsdag kl. 23:59 veckan innan, och om du har leverans onsdag eller torsdag har du fram till söndag kl. 23:59 veckan innan att göra ändringar till din kasse.

Vilka matkassar erbjuder ni?

Hos oss kan du alltid sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta ut middagar när som helst. Välj fritt bland våra recept och skräddarsy din matkasse efter egen smak.

Klassiskt Blanda våra versioner av klassiska svenska rätter med spännande recept från hela världen. Kombinera kött och fisk med vegetariska måltider och sätt ihop din egen varierade veckomeny - precis som du vill ha den.

Vegetariskt Njut av färska grönsaker och naturliga proteiner från växtrikets gröna åkrar. Passar både nya och erfarna vegetarianer som är sugna på att vidga sina kulinariska vyer.

Familjevänligt Våra familjevänliga recept bjuder på enkla och snabblagade recept som gör middagen till en barnlek. Klassiska rätter med en barnvänlig touch lagade på färska och naturliga ingredienser.

Snabbt och enkelt Med våra snabba och enkla recept lagar du delikata middagar av hög kvalitet på max 20 minuter. Passar perfekt när du har lite mindre tid.

Fisk och grönsaker Blanda smaklökskittlande recept med havets delikatesser och vegetariska måltider som bjuder på färska grönsaker.

Kalorismart Goda middagar av hög kvalitet med färre än 650 kalorier.

Mest grönt Njut av en kombination av vegetariska rätter med färska grönsaker – och rätter med kött eller fisk max två gånger i veckan.

I dagsläget kan du välja recept för två eller fyra personer. Vi har dock många ensamhushåll som beställer vår matkasse för två och tar med resterna som lunchlåda dagen efter.

Hur beställer jag en matkasse?

Vi har lagt ner mycket energi på att göra det lika enkelt att beställa våra matkassar som det är att laga dem. Så här beställer du din kassse.

Från vår hemsida:

 1. Gå till vår hemsida och skräddarsy din matkasse.
 2. Välj antal personer och hur många måltider du vill ha varje vecka och klicka på "Välj".
 3. Ange din e-post och ett lösenord för att registrera dig hos HelloFresh.
 4. Ange adress, när du vill att din matkasse ska levereras, och var du vill att din matkasse ska lämnas om du inte är hemma när den anländer. Klicka på ”Nästa steg”.
 5. Acceptera villkoren och klicka på ”Slutför beställning”. Vi mejlar en bekräftelse på din beställning samt en guide till ditt sprillans nya HelloFresh-konto.
 6. När du är klar med din beställning kan du välja dina recept. Du hittar vår meny här.

Från vår app:

 1. Ladda hem vår app för iOS eller Android.
 2. Öppna appen och klicka på "Kom igång".
 3. Gå igenom snabbguiden och klicka på "våra matkassar".
 4. Välj dina preferenser, antal personer och hur många måltider du vill ha varje vecka och klicka på "Välj".
 5. Ange din e-post och ett lösenord för att registrera dig hos HelloFresh.
 6. Ange adress, när du vill att din matkasse ska levereras, och var du vill att din matkasse ska lämnas om du inte är hemma när den anländer. Klicka på ”Nästa steg”.
 7. Acceptera villkoren och klicka på ”Slutför beställning”. Vi mejlar en bekräftelse på din beställning samt en guide till ditt sprillans nya HelloFresh-konto.
 8. När du är klar med din beställning klickar du på "Min meny" längst ner. Här kan du välja dina recept.

Vad finns i matkassen?

I alla våra matkassar hittar du enkla receptkort och uppmätta ingredienser – allt för att göra det så lätt som möjligt att laga en god middag.

Det enda du behöver ha hemma är:

 • Smör
 • Mjölk
 • Ägg
 • Mjöl
 • Socker
 • Olja
 • Salt
 • Peppar
 • Ketchup

Om du saknar någon av dessa ingredienser är det ingen katastrof. Alla våra recept går att laga ändå.

Observera att om du valt ett recept som kräver grillspett behöver du ha grillspett hemma.

Kan jag se recept innan jag registrerar mig?

Du kan se alla måltider när som helst utan att registrera dig eller ange din betalningsinformation i vår veckomeny.

När du registrerar dig väljer du dina preferenser (klassiskt, familjevänligt, vegetariskt, snabbt och enkelt, mest grönt eller kalorismart), antal personer och antal portioner. När du sedan har slutfört köpet och betalat kan du välja de specifika måltider du vill ha i din första matkasse.

När kan jag senast göra ändringar för min matkasse?

Vi försöker alltid vara så flexibla vi kan, men vi behöver ha några dagar för att förbereda våra leverantörer med de önskade volymerna av ingredienser vi behöver. Eftersom vi arbetar hårt med att hålla nere matsvinnet beställer vi alltid exakta volymer av varje ingrediens. På så vis kan vi säkerställa att allt är så fräscht som möjligt och att inget går till spillo. Våra logistikpartners behöver också några dagar för att färdigställa rutterna så vi kan garantera att du som kund får den absolut bästa upplevelsen.

Om du har valt att få kassen levererad lördag eller söndag behöver du göra ändringarna senast tisdag kl. 23:59 samma vecka. Om kassen kommer måndag eller tisdag är sista chansen för ändringar onsdag kl. 23:59 veckan innan, och om du har leverans onsdag eller torsdag har du fram till söndag kl. 23:59 veckan innan att göra ändringar till din kasse.

Behöver du hjälp? Vi finns här för dig.

Kontakta oss