HelloFresh introducerar taggen "Klimatsmart"

Gör dina middagar mer hållbara med HelloFresh
Gör dina middagar mer hållbara med HelloFresh

Gör middagen mer Klimatsmart med HelloFresh

Nu kan du lägga till Klimatsmarta recept i din HelloFresh-matkasse. Dessa rätter är de recept på vår meny med minst påverkan på miljön, och de producerar minst 50% färre CO2-utsläpp än det genomsnittliga HelloFresh-receptet under 2022.*

Håll utkik efter taggen “Klimatsmart” på vår meny. Du kan lägga till upp till 5 klimatsmarta recept i din kasse varje vecka.

De Klimatsmarta recepten är precis lika goda, enkla och balanserade som våra andra rätter, men nu blir det ännu enklare att göra hållbara matval med HelloFresh.
Därför är Klimatsmarta recept viktiga

Därför är Klimatsmarta recept viktiga

Produktionen av mat och processandet av råvarorna står för en stor del av de globala CO2-utsläppen och motsvarar den större delen av en måltids miljöavtryck. Att vara medveten om hur viss mat påverkar miljön hjälper dig att ta informerade val om maten du lagar hemma. Vi har räknat ut miljöavtrycket från våra rätter för att ge dig informationen du behöver för att ta mer hållbara matval.

När man jämför miljöpåverkan av olika recept brukar det mätas med enheten “CO2 equivalent”, eller CO2e, vilket inkluderar växthusgaserna som släpps ut i atmosfären under matproduktionen och bearbetningen. CO2e är en mer korrekt representation av ett recepts miljöpåverkan eftersom det inte bara beskriver koldioxideffekten, utan också alla relevanta växthusgasutsläpp, såsom metan. CO2-utsläppet på dina HelloFresh-recept har räknats fram på ett sätt som tar höjd för utsläppen från varje enskild ingrediens.
Hur vi väljer våra Klimatsmarta recept

Hur vi väljer våra Klimatsmarta recept

HelloFresh samarbetar med HowGood för att beräkna CO2e-påverkan av ingredienserna i våra recept. HowGood har världens kanske största databas för produkt- och ingredienshållbarhet. Datan kommer från hundratals vetenskapliga och referentgranskade tredjeparts-studier för att skapa en bedömning av CO2e-påverkan för varje ingrediens. Vi beräknar utsläppet per portion baserat på denna information och den exakta vikten av varje ingrediens.

CO2e-påverkan kan variera beroende på vilken HelloFresh-marknad det rör sig om, där varje plats lantbruksmetoder och bearbetningsprocesser inverkar. I vissa fall, när data för en ingrediens inte är tillgänglig, väljer vi noggrant ut en liknande ingrediens för att få en ungefärlig bild av CO2e-påverkan.
Ett enkelt sätt att göra mer klimatsmarta matval

Ett enkelt sätt att göra mer klimatsmarta matval

En ny studie visar att HelloFreshs måltider, på en global nivå, genererar 25% mindre CO2e-utsläpp än samma middagar lagade med ingredienser från mataffären. Med varje kasse får du:

  • klimatkompenserade leveranser
  • mindre CO2e-utsläpp tack vare vår korta och smidiga leveranskedja
  • mindre matsvinn med varje recept

Mer information

För mer information om hur HowGood beräknar CO2e-påverkan, se tryck här

Om du har fler frågor för oss kan du kontakta Nordics Senior Sustainability & Packaging Manager på katelijne.berx@hellofresh.se.

Vill du veta mer om hållbarhet hos HelloFresh?

Klicka här
  • För en liten uppsättning ingredienser användes ersättningsingredienser för att uppskatta utsläppsfaktorer. Ersättningsingredienserna bestämdes i enlighet med riktlinjer från HowGood. Men HelloFresh, inte HowGood, valde ersättningsingredienserna för att uppskatta utsläppen och bedömde om utsläppen uppfyllde HelloFreshs standard för "Klimatsmart". HowGood har inte utfört någon oberoende undersökning av huruvida ersättningsingredienserna är korrekta eller tillförlitliga, eller om ingredienserna är "Klimatsmarta" och de är inte ansvariga för HelloFreshs användning av termen “Klimatsmart” vid konsumentköp eller andra beslut.