Enklare för dig. Bättre för miljön.

Visste du att vi svenskar producerar runt 129 kg matavfall per person varje år*? Hos HelloFresh mäter vi upp ingredienser i anpassade mängder så att det blir mindre matsvinn. Och enklare för dig när du lagar mat. Dessutom väntar vi med att beställa dina ingredienser från våra leverantörer tills vi vet precis hur många kassar vi kommer att leverera. Så att vi nästan aldrig får överbliven mat som behöver kastas. * Naturvårdsverket, Matavfall i Sverige

Vi packar bara vad som behöver packas.

Vi letar alltid efter sätt att minska mängden förpackningar - utan att behöva kompromissa med kvaliteten på dina ingredienser. Under 2018 använde vi 20% mindre papp än föregående år genom att välja en tunnare kartong för lådan som vi levererar dina ingredienser i. Och det är bara början. För vi tror benhårt på att de bästa ingredienserna har sina rötter i en frisk och sund planet.

Sortera eller använd igen.

Låda
Din låda sorterar du som papper.
Papperspåse
Du kan riva papperspåsen i småbitar och slänga i komposten eller sortera den som papper.
Kylpåse
Våra kylpåsar är gjorda av papper och håller dina mejeri- och köttprodukter kylda och säkra att äta. Du sorterar dem som papper.
Vatten från ispåse
Vi fyller våra ispåsar med vatten. När du är klar med dem kan du helt enkelt hälla ut vattnet i vasken.
Ispåse
Våra ispåsar sorterar du som plast efter att du tömt ut vattnet.

Tänk utanför boxen.

Många av våra förpackningar kan återanvändas. En del nyttjar ispåsarna som kylklampar när de ger sig ut på picknick. Andra förlänger våra lådors liv genom att ställa dem på vinden och använda dem för förvaring. Släpp lös din fantasi och hjälp oss hjälpa miljön!