topBanner
Zucchinifritters

Zucchinifritters

med grekisk salladsost och rödbetssallad

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpakärnor och krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkäggsenapsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Rödlök

20 g

Pumpafrön

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

60 g

Salladsmix

1 st

Citron, ekologisk

12.5 g

Honung

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Rödbeta

500 g

Bakpotatis

1 st

Zucchini

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

½ msk

Olivolja* (steg 5)

6 msk

Vetemjöl* (steg 3)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3478 kJ
Energi (kcal)831 kcal
Fett37 g
varav mättat10 g
Kolhydrater95 g
varav socker23 g
Kostfiber14 g
Protein29 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbetor och potatis (oskalade) i 1cm stora bitar. Lägg rödbeta och potatis på en plåt med bakpapper, ringla över olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka dem i 20-25 min eller tills mjuka.

TIPS: Var noggrann med att skära grönsakerna i rätt storlek.

2

Riv zucchini [1/2 st, 2P]. Pressa ur så mycket vätska från zucchinin som du kan. Riv oskalad morot. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pumpafrön och rosta dem i 3-4 min, eller tills gyllenbruna. För över dem på en tallrik.

3

Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en skål. Tillsätt zucchini, morot, rödlök, Medelhavets Pärla och grönsaksbuljong. Smula i salladsost [1/2 st, 2P] och blanda väl. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar*.

TIPS: Ta upp lite av smeten med en sked, om den är för lös och inte håller formen, tillsätt lite mer mjöl.

4

Sätt stekpannan på medelhög värme och tillsätt olja* så den täcker pannan. Forma smeten till 2 cm tjocka biffar - 2 per person. Lägg ner biffarna i stekpannan när oljan är varm, och platta till dem med en stekspade. Stek tills de är gyllenbruna, 3-4 min på varje sida. Lägg upp dem på en tallrik med hushållspapper.

5

Skär citron i klyftor. Skölj salladsmix. Blanda honung [1/2 msk | 1 msk], olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och lite citronjuice i en stor skål. Smaksätt med salt* och peppar*. Tillsätt bakade grönsaker, salladsmix och rostade pumpafrön i skålen och vänd salladen innan servering.

6

Servera zucchinifritters och potatis- och rödbetssallad med aioli och citronklyftor.