topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zucchinifritters

Zucchinifritters

med grekisk salladsost och rödbetssallad

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpakärnor och krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

½

Zucchini

500

Bakpotatis

4

Medelhavets Pärla

4

Grönsaksbuljong

1

Pumpakärnor

1

Rödbeta

60

Salladsmix

1

Ekologisk citron

75

Grekisk salladsost

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Rödlök

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

½

Olivolja (steg 5)

6

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)717 kcal
Energi (kJ)3001 kJ
Fett28.27 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater93.17 g
varav socker21.2 g
Protein22.24 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Ugnsbaka grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbetor och potatis (oskalade) i 1 cm stora bitar. Lägg rödbeta och potatis på en plåt med bakpapper, ringla över olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka dem i 20-25 min eller tills sprödaTIPS: Var noggrann med att skära grönsakerna i rätt storlek.

Rosta pumpafrön
2

Riv zucchini [1/2 st, 2P]. Använd en ren handduk till att pressa ut så mycket av vätska från zucchinin som du kan. Riv oskalad morot. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pumpafrön och rosta dem i 3-4 min, eller tills gyllenbruna. För över dem på en tallrik.

Förbered smet
3

Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en en skål. Tillsätt zucchini, morot, rödlök, Medelhavets Pärla och grönsaksbuljong. Smula i salladsost [1/2 st, 2P] och blanda väl. Rör i mjöl* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar*. TIPS: Ta upp lite av smeten med en sked, om den är för lös och inte håller formen, tillsätt lite mer mjöl.

Stek fritters
4

Sätt stekpannan på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Forma smeten till biffar - 2 per person. Lägg ner biffarna i stekpannan när oljan är varm, och platta till dem med en stekspade. Stek tills de är gyllenbruna, 3-4 min på varje sida. Lägg upp dem på en tallrik med hushållspapper.

Blanda sallad
5

Skär citron i klyftor. Skölj salladsmix. Blanda honung [1/2 msk | 1 msk], olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och lite citronjuice i en stor skål. Smaksätt med salt* och peppar*. Tillsätt bakade grönsaker, salladsmix och rostade pumpafrön i skålen och vänd salladen innan servering.

Servera
6

Servera zucchinifritters och potatis- och rödbetssallad med aioli och citronklyftor.