topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zucchinifritters

Zucchinifritters

med grekisk salladsost och rödbetssallad

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpakärnor och krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pumpakärnor

4

Grönsaksbuljong

4

Medelhavets Pärla

1

Rödbeta

500

Bakpotatis

½

Zucchini

1

Morot

½

Rödlök

75

Grekisk salladsost

60

Salladsmix

½

Citron

12.5

Honung

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

6.67

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)427 kcal
Energi (kJ)1786 kJ
Fett22.99 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater40.51 g
varav socker7.6 g
Protein15.29 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Ugnsbaka grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbetor och potatis (oskalade) i 1cm stora bitar. Lägg rödbeta och potatis på en plåt med bakpapper, ringla över olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka dem i 20-25 min eller tills sprödaTIPS: Var noggrann med att skära grönsakerna i rätt storlek.

Förbered grönsaker
2

Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Använd en ren handduk till att pressa ut överflödig vätska från zucchinin. Riv oskalad morot. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pumpakärnor och rosta dem i 3-4 min, eller tills gyllenbruna. För över dem på en tallrik.

Förbered fritterssmet
3

Vispa ägg* i en en skål. Tillsätt zucchini, morot, rödlök, Medelhavets Pärla och grönsaksbuljong. Smula i salladsost [1/2 st, 2 pers] och blanda väl. Rör i mjöl*, en nypa salt* och peppar*. TIPS: Ta upp lite av smeten med en sked, om den är för lös och inte håller formen, tillsätt lite mer mjöl.

Stek fritters
4

Sätt stekpannan på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Forma smeten till biffar - 2 per person. Lägg ner biffarna i stekpannan när oljan är varm, och platta till dem med en stekspade. Stek tills de är gyllenbruna, 3-4 min på varje sida. Lägg upp dem på en tallrik med hushållspapper.

Blanda sallad
5

Skär citron i klyftor. Blanda honung [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 2 pers], olivolja* och lite citronjuice i en stor skål. Smaksätt med salt* och peppar*. Tillsätt bakade grönsaker, salladsmix och rostade pumpakärnor i skålen och vänd salladen innan servering.

Servera
6

Servera zucchinifritters och potatis- och rödbetssallad med aioli och citronklyftor.