Saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i citron, vitlök, Saha-ras och grekisk yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med vitlöksyoghurt och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Honung
4
Saha-Ras
125
Körsbärstomater
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Rödlök
2
Morot
1
Bladpersilja
½
Salt (steg 2)
4
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomat. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och skär sen i klyftor. Blanda kycklingstrimlor, en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], Saha-ras, hälften av yoghurten och hälften av vitlöken i en stor skål. Krydda med peppar* och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras.
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och buljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av couscous tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning, tills genomstekt. TIPS: Sänk värmen om kycklingen bryns för fort. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka persilja. Blanda resterande yoghurt och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. När couscous är färdig, blanda ner persilja (spara lite till garnering) och citronzest. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp persiljepärlcouscous, honungsrostade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i skålar. Ringla över vitlöksyoghurt och garnera med resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.