Snabba och smarriga recept som är perfekta för lunch/brunch i två dagar. Innehåller receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för två måltider för två personer. Låt oss fresta med härliga lunchwraps, som lätt kan förberedas i god tid och tas med till jobbet. Vi fyller den ena versionen med kallrökt lax, en sötsyrlig sallad med rödlök, dill och honung- och senapsdressing och färska rädisor. Den andra varianten består av tonfisk och som får sällskap av srirachamajonnäs och salladslök i en krämig blandning med lagom sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Dill
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Sallad
75 g
Rädisor
160 g
Tonfisk i vatten
(Innehåller Fisk)
1 st
Avokado
200 g
Romansallad
1 st
Salladslök
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 portionspåse
Basilika
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till fisk
Ansa sallad, separera salladsbladen og grovhacka.
Skär rädisa i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda honung- och senapsdressing, dill och salt i en stor skål.
Vänd sallad i skålen.
Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Lägg sallad, rädisa och lax på tortillas.
Vik ihop till wraps.
TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Häll av tonfisk.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda tonfisk, salladslök, srirachamajonnäs, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsbladen.
Grovhacka basilika.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fördela sallad mellan tortillas och toppa med tonfisk, avokado, basilika och mer sallad.
Vik ihop sidorna och rulla ihop till en wrap.