topBanner
Vitlökspanerad kyckling

Vitlökspanerad kyckling

med citronpotatis och karamelliserad lök

Det finns en anledning till att vi återkommer till frasigt panerad kyckling igen och igen - det är ju så dundrans gott! I detta recept smaksätter du paneringen med aromatisk vitlök och gräslök och den kokta potatisen får utsökt smak med smör och citron. Till detta serveras syndigt god karamelliserad lök och en fräsch päronsallad som ger en klockren balans till rätten.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:glutensulfiteräggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Päron

1 påse

Gräslök

½ st

Citron

2 st

Kycklingbröstfilé

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 påse

Rucola

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Vatten*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Smör*

(Innehållermjölk)

1 tsk

Socker*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2500 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett9 g
varav mättat3 g
Kolhydrater77 g
varav socker15 g
Protein48 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kvarta potatis. Skiva rödlök och päron tunt. Riv (eller pressa) vitlök. Finhacka gräslök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg kycklingen i en plastpåse och banka den med en köttmallet eller kastrull tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, vitlök, hälften av gräslöken, en generös nypa salt* och peppar* i en annan tallrik. Vänd kycklingen först i ägg* och sedan i pankoblandningen. Se till att kycklingen är helt täckt. För över på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Koka upp vatten* och salt* [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] i en stor kastrull. Lägg i potatisbitarna och låt koka i 15-20 in tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, resterande gräslök samt citronzest. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan). Låt koka under konstant omrörning tills vätskan har reducerats och löken har karamelliserats, 3-4 min. För över till en skål, täck med folie och ställ åt sidan.

5

Torka ur pannan med hushållspapper. Hetta upp en generös skvätt olja* på medelhög värme - oljan ska täcka basen. När oljan är varm, stek kycklingen i 5-6 min på varje sida tills kycklingen är genomstekt. Stek i omgångar och tillsätt mer olja* om det behövs. Lägg kycklingen på en ren tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Blanda päron, rucola, lite citronjuice, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Fördela salladen, citronpotatis och vitlökspanerad kyckling mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök, och hugg in.