Vitlöks- och citronpepparräkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöks- och citronpepparräkor

Vitlöks- och citronpepparräkor

med rucolasallad och dillkryddad gräddfil

På jakt efter en snabb och enkel rätt med massor av smak? Med våra vitlöks- och citronpepparstekta räkor kan du njuta av färska ingredienser, med al dente-kokt pärlcouscous, fräsch sallad och krämig dilldressing som ger dig en välsmakande paus i vardagen.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Kräftdjur
Nötter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Morot

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

2 msk

Smör till stekning

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2993 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett35.5 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker9.8 g
Protein24.9 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.

Tillsätt pärlcouscous och grönsaksbuljong, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka gurka.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda sallad
3

Blanda rucola, gurka, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda dilldressing
4

Finhacka dill.

Blanda dill, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek räkor
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär tomat i 2 cm breda klyftor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och tomat och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Tillsätt citronpeppar, vitlök, smör och vatten. Sjud i 30 sek, eller tills smöret har smält.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous och sallad i skålar.

Toppa pärlcouscous med räkor och skeda över pannsås.

Servera med en klick dilldressing och toppa med mandlar.