Vietnamesiska nötfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiska nötfärstacos

Vietnamesiska nötfärstacos

med asiatisk majonnäs och knapriga jordnötter

Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majonnäs. Grymt gott!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

½ st

Röd chili

2 st

Vitlöksklyfta

225 g

Nötfärs

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 tsk

Ingefära

60 g

Salladsmix

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3887 kJ
Energi (kcal)929 kcal
Fett57.5 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater74.7 g
varav socker7.7 g
Protein35.7 g
Salt5 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Riv ingefära (oskalad) fint. Riv (eller pressa) vitlök fint.

Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka myntablad och jordnötter.

Sköljsalladsmix.

Stek nötfärs
2

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, vatten och en skvätt limejuice i en liten skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 3-4 min, tills brynt.

Tillsätt marinad och sjud i 2-3 min, tills tjocknad och väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
3

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
4

Fyll tortillas med köttfärs, sallad och morot.

Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.