HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Inspirerad Kyckling
topBanner
Vietnamesisk-inspirerad kyckling

Vietnamesisk-inspirerad kyckling

med vitlöksris och picklad morot

Hon har gjort det igen! Sophie, vår kock och receptmakare, langar fram en tiopoängare som ingenting. Denna vietnamesisk-inspirerade kycklingrätt kombinerar alla grundsmaker med fingertoppskänsla och varje tugga ger smak av sött, surt, salt, umami och beska på ett genialiskt sätt. Och så lite extra sting tack vare chili. Jordnötter ger perfekt crunch, riset är perfekt kokt med aromatisk vitlök, och den picklade moroten är pricken över i. Bäst av allt är att det är ett superenkelt recept du inte kan misslyckas med, och att rätten är klar på under halvtimmen.

Allergener:GlutenSojaJordnötterSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

20 g

Jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)

150 g

Basmatiris

1 st

Morot

25 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk lime

1 st

Röd chili

200 g

Pak choi

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

efter behov

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 tsk

Socker (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)574 kcal
Energi (kJ)2401 kJ
Fett5.84 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater84.21 g
varav socker11.8 g
Protein45.32 g
Salt4.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av från värmen och ställ åt sidan med locket på i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

2

Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor, eller använd en grönsaksskalare. Skär pak choi i 3 cm stora bitar. Dela lime i klyftor. Skär kyckling i mindre bitar på en separat skärbräda. 

3

Blanda vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och en nypa socker* i en skål. Rör i morot i lagen och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], kycklingbitar, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* ordentligt i en bunke. Blanda en marinad av sojasås, socker* [2 tsk | 4 tsk], en generös skvätt limejuice och resterande vitlök i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs pak choi i 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*, lägg på en tallrik och täck över. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i pannan. När oljan är uppvärm, stek kyckling i 4-5 min tills de är genomstekta. Ta av pannan från värmen och rör i marinaden. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Grovhacka jordnötter, mynta och koriander. Skiva chili tunt. Häll av lagen från moroten.

6

Fördela vitlöksris, vietnamesisk-inspirerad kyckling och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter, mynta, koriander samt chili. Servera med limeklyftor.