Vietnamesisk bahn mi på glaserade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk bahn mi på glaserade vegostrimlor

Vietnamesisk bahn mi på glaserade vegostrimlor

med färsk örtsallad och srirachamajonnäs

Kvällens kulinariska resa går till Vietnam och vi lagar landets klassiska fyllda baguette, bahn mi. Denna smarriga vegovariant innehåller glaserade vegostrimlor och en sallad med färsk mynta och serveras med sesampommes.

Taggar:
Plantbaserat
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Lime

1 st

Morot

1 st

Gurka

300 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Mynta

40 g

Sweet chilisås

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4162 kJ
Energi (kcal)995 kcal
Fett45.1 g
varav mättat53.6 g
Kolhydrater117.9 g
varav socker25.8 g
Protein31.3 g
Salt7.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, sesamfrön och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka myntablad.

Halvera lime.

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten av moroten.

Blanda sallad
3

Blanda morot, gurka, en skvätt limesaft, mynta och salt i en stor skål.

Rosta baguette
4

Placera baguetter direkt på ugnsgallret när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 7–8 min.

Stek vegansk kebab
5

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt sojasås och sweet chilisås och vänd runt för att täcka veganska kebaben. Stek i 1–2 min, tills glaserad.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Skär en öppning i baguetter och bre med en del av srirachamajonnäsen.

Fyll baguetter med vegansk kebab och sallad.

Servera med resterande srirachamajonnäs och sallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image