Skip to main content
Vegofärspaj

Vegofärspaj

med osttoppat mos och sallad

Upptäck en grönare version av en klassiker från det brittiska köket med vår vegofärspaj. I detta enkla recept kombinerar vi vegofärs i en smakrik tomatsås med krämigt potatismos för att skapa en supergod paj och en matupplevelse som alla kan njuta av.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Egg
Gluten
Gerste
Soja
Milk
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

17.5 g

Tomatpuré

195 g

Tomatpassata

4 g

Mamas Favorit

500 g

Bakpotatis

180 g

Vegofärs

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Worcestershiresås

1 st

Gräslök

60 g

Salladsmix

20 g

Finriven ost

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Lök

1 st

Morot

Rädisor

Pinjenötter

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

Olja till stekning

½ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Ketchup till sås

Smör till sås

½ tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2378 kJ
Energi (kcal)568 kcal
Fett20.6 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater66.8 g
varav socker16.8 g
Kostfiber12.6 g
Protein28.4 g
Salt7.1 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt, smör och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en extra klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Skölj salladsmix.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Finhacka gräslök.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med lök och salt, i 4–5 min, eller tills brynt.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och tomatpuré. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner tomatpassata, grönsaksbuljong, worcestershiresås, ketchup, socker, salt och vatten.

Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Grädda paj
5

Häll över vegofärs och sås i en ugnsform.

Toppa med potatismos i ett jämnt lager och strö över riven ost.

Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene och bubblande.

Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Toppa paj med gräslök och låt den svalna innan servering.

Lägg upp paj på tallrikar och servera med sallad.