Vegetarisk tortellonigratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortellonigratäng

Vegetarisk tortellonigratäng

med krämig tomatsås och färsk rucola

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi ska nämligen laga en fantastisk tortellonigratäng, fylld med ljuvliga ingredienser! Vi blandar tortelloni med tomater, paprika, vitlök, lök och matlagningsgrädde. Vi toppar med panko och ost och gratinerar härligheterna i ugnen. Vi serverar vår gratäng med vackert grön rucola, smaksatt med balsamvinäger.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Tomat

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Lök

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till pangratatto

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3843 kJ
Energi (kcal)919 kcal
Fett46.6 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker23.4 g
Protein27.5 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka lök.

Skär tomat och paprika i 2 cm stora bitar

Grovhacka basilikablad.

Skölj rucola.

Blanda panko, riven ost, solroskärnor, olivolja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja en stor stekpanna på medelhög värme (helst ugnssäker).

Tillsätt tomatpuré, vitlök och lök, och fräs i 30 sek.

Tillsätt tomat, paprika och basilika, och krydda med salt och peppar. Stek under omrörning i 1-2 min.

Laga tomatsås
3

Sänk till medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och vatten till stekpannan och sjud under omrörning i 2-3 min. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt pasta
4

Rör ner pasta i såsen, koka tills såsen har tjocknat och pastan är mjuk, 1-2 min.

Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

TIPS: Lägg över pasta och sås i en ugnsform, om stekpannan inte är ugnssäker.

Gratinera tortellonigratäng
5

Täck pasta med pankomix och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills toppingen börjar bli krispig.

Blanda med rucola och balsamvinäger i en skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp tortellonigratäng i skålar, och toppa med rucola.