Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Salladslök
75 g
Rödkål, förskuren
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
2 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 4)
2 msk
Ketchup (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Riv morot (oskalad) grovt.
Vispa ihop hälften av srirachamajonnäsen och en skvätt vatten till en lättflytande konsistens i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner rödkål och morot.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vit salladslök, vegofärs och Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller tills lätt brynt.
Sänk till medellåg värme.
Rör i senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås, ketchup [2 msk | 4 msk] och vatten [1 msk | 2 msk] med vegofärsen. Smaka av med salt och peppar.
Ta av från värme och täck med lock.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Dela briochebröd på mitten och bre resterande srirachamajonnäs på bottenhalvan.
Toppa med vegofärs och en sked rödkålsslaw. Strö över lite grön salladslök.
Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.