I kväll fyller vi zucchini med ragu på vegofärs. Denna rätt fulländas med oreganorostad potatis och en fräsch rädissallad. Vi serverar med en klick majonnäs och sedan är det bara att njuta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Zucchini
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Souvlaki-kryddmix
500 g
Potatis
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
75 g
Rädisor
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 g
Torkad oregano
40 g
Rucola
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Lök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, halvera zucchini på längden. Gröp ur med en liten sked och ställ det urgröpta köttet åt sidan i en skål.
Placera zucchinihalvorna i en smord ugnsform med snittytan uppåt. Blanda med olivolja, hälften av Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.
Finhacka lök och det urgröpta zucchiniköttet.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, lök, zucchinikött, souvlakikrydda, resterande Vitlöksflörter och salt i 4–5 min, eller tills lök har mjuknat.
Tillsätt tomatpuré, Worcestershiresås, vatten och grönsaksbuljong och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Under tiden, skölj rucola.
Skär rädisor i tunna skivor.
Ta ut färdig zucchini från ugnen och fyll med vegofärs.
Toppa med riven ost och grädda i ugnen i 1–2 min, eller till osten har smält.
Blanda rucola, rädisor, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp rostad potatis, fylld zucchini och sallad på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.