HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Kokossoppa

Kokossoppa

med skogschampinjoner, koriander och jordnötter

Dyk ner i ett nudel-inferno av naturliga läckerheter med vår kokossoppa. Låt paprika och svampar mjuka samtidigt som de drar åt sig smakerna av ingefära och koriander. Pressa över limejuice för att skapa kontrast och avsluta med spröda jordnötskärnor.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:jordnötterglutensojasellerisulfiter
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Röd paprika

10 g

Ingefära

1 st

Lime

250 ml

Kokosmjölk

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Koriander

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 st

Salladslök

20 g

Gul currypasta

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

600 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2598 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett32 g
varav mättat23 g
Kolhydrater62 g
varav socker15 g
Kostfiber7 g
Protein20 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* och grönsaksbuljong.

Kvarta champinjoner. Skär lime i klyftor.

Kärna ur paprika och chili. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka chili (stark!) [1/2 st, 2 pers]. 

Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers]. Riv vitlök.

2

Lägg ner nudlar [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i kastrullen med kokande vatten och buljong. Koka tills mjuka, 4-6 min. 

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka nudlarna i kastrullen.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!

3

Hetta upp en skvätt olja* i en ny stor kastrull på medelhög värme. Fräs champinjoner, paprika, chili (stark!), ingefära och vitlök i 2 min under omrörning.

4

Häll i kokosmjölk, currypasta och vatten* (se ingredienslistan) i kastrullen. 

Låt soppan sjuda tills grönsakerna har mjuknat, 3-4 min. 

När grönsakerna har mjuknat kan du hälla i nudlarna. Se till att de är nedsänkta i soppan och rör om ordentligt.

5

Medan soppan sjuder, grovhacka jordnötter och korianderblad (kasta stjälkar).

Skiva salladslök tunt.

Rör i sojasås och halva koriandern i kastrullen. Pressa i limejuice efter smak. Tillsätt en nypa salt* om det behövs.

6

Servera kokossoppan i skålar och toppa med jordnötter, resterande koriander och salladslök.

Smaklig måltid!