Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste slag som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebröd som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Mynta
1
Rödlök
1
Salladslök
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
60
Salladsmix
500
Potatis
3
Socker (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min.
Skär rödlök och salladslök i tunna skivor.
Finhacka gurka och myntablad.
Skölj salladsmix.
Hetta upp socker [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull.
Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i ca 2 min.
Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål.
Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften.
Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök.
Häll svalnad vinäger över grönsakerna.
Värm upp briochebröd hela i ugnen i 3-4 min.
Skär grillost i 1,5 -2 cm tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Stek grillost i 4-5 min på varje sida.
Dela briochebröd och bre majonnäs på både topp och botten.
Bygg din burgare med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.
Servera med pommes.