HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Bönbowl
topBanner
Vegetarisk bönbowl

Vegetarisk bönbowl

med citrongräsris och söt jordnötssalsa

Ikväll gör vi en underbar bönbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka ris tillsammans med citrongräs. Medan riset kokar gör vi en knaprig jordnötssalsa med vitlök och lime, och så steker vi kidneybönor med asiatisk woksås, sojasås och honung. Sedan bygger vi vår bowl med ris, bönor, kålsallad och avokado, och så toppar vi med asiatisk majonnäs, jordnötssalsa & salladslök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:JordnötterSesamGlutenSulfiterVeteSojaÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Citrongräs

150 g

Basmatiris

1 st

Lime

1 st

Avokado

2 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Kidneybönor

20 g

Saltade jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

25 g

Honung

37.5 g

Asiatisk woksås

(InnehållerSesam, Gluten, Sulfiter, Vete, Soja)

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Vete, Soja)

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerSesam, Gluten, Vete, Soja, Ägg, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1044 kcal
Energi (kJ)4370 kJ
Fett57.41 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater94.99 g
varav socker23.3 g
Protein23.64 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Banka citrongräs med en träsked. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl], och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. Ta bort citrongräs innan servering.

2

Skär lime i klyftor. Halvera avokado och kärna ur. Gröp ur med en sked och skär den i tunna skivor. Skär salladslök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kidneybönor. Grovhacka jordnötter.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek jordnötter i 2-3 min eller tills lätt rostade. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Ta stekpannan av värme, och rör i sesamfrön. Låt svalna något, och tillsätt limejuice [1/2 msk | 1 msk] och hälften av honungen. Smaka av med salt och peppar och lägg över i en liten skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek kidneybönor i 1-2 min. Sänk till låg värme. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], sojasås och resterande honung. Koka i ytterligare 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat.

5

Blanda salladsmix, hälften av salladslöken, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppari en stor skål.

6

Lägg upp ris i skålar. Fördela bönor, sallad, avokado och asiatisk majonnäs ovanpå riset. Toppa med jordnötssalsa i mitten. Garnera med resterande salladslök.